Trekenen

Installatie:

Om het programma te kunnen installeren heb je Air van Adobe nodig.  Air wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in de bordboeken van Pelckmans. Als Air niet op je computer staat, kan je het gratis downloaden.

Als Air op je computer staat, dubbelklik je op het installatiebestand dat je van deze site gedownload hebt.  Tijdens de installatie krijg je een aantal vragen een waarschuwingen.  Je kan gewoon verder gaan en overal met akkoord gaan.

Gebruik

We overlopen de werkbalk van links naar rechts:

Figuur kiezen

In het eerste vakje kan je een figuurtje kiezen om op het veld bovenaan te zetten.  Via de knop met de sleutel, open je een instellingenvenster.  Hierin kan je figuren verbergen, verwijderen of toevoegen.  Als je een figuur toevoegd wordt deze automatisch verkleind naar een werkbaar formaat voor het programma.

Plaatsen van de figuur

Kies het aantal figuren.  Vul het vakje in via het 'toetsenbord' op het scherm of via het toetsenbord van je computer.  Het maximale aantal is 100 figuren.
Kies hoe je ze er op wil zetten, in groepjes, willekeurig, allemaal samen op een hoopje of in rijtjes.
Om ze effectief te plaatsen klik je op 'zet ze er op'.

Via de knop met de sleutel kan je weer instellingen voor dit blok gaan aanpassen.

  • Moeten de figuren automatisch verkleind worden als ze anders niet samen kunnen staan
  • Wil je via een tafelrij werken?  Het invulvak voor het aantal figuren en de zet-ze-er-opknop verdwijnen en worden vervangen door 10 knopjes van de tafelrij.
  • Per wijze van plaatsen (groepjes, rijtjes,..) heb je ook nog opties.