mediadag

Prezi - Papa

Een voorstelling met foto's rond 'papa'. Kan gebruikt in het onthaal om het thema papa aan te brengen.

Zelf een on-line puzzel maken

Op www.jigsawplanet.be kan je zelf een puzzel maken.  Gebruik hiervoor een foto of tekening van op je PC en maak in minder dan een minuut een mooie puzzel.

Als je je registreert, kan je ook je puzzels opslaan, gemakkelijk terugvinden en sorteren in mappen.  Voor elke map kan je instellen of die voor iedereen toegankelijk is, of alleen voor jezelf.

Dit stappenplan helpt je alvast op weg.

Meer uit een google-account halen.

Met een google-account kan je meer dan alleen maar mails versturen of aan je blog werken.  Een prezi-voorstelling met informatie over een deel van de voorstelling staat hieronder.

TRekenen

Omdat deeltafels aanbrengen op een digitaal bord niet altijd even simpel is, heb ik iets in elkaar proberen steken.  Met TRekenen, kan je figuurtjes op het scherm zetten en daar dan met een potlood in verschillende kleuren vanalles bij tekenen.    Om zo - al tekenend - het rekenen aanschouwelijk te maken.

  • Zet bijvoorbeeld twee niet gelijke groepjes op het bord en laat de kinderen het juiste symbool (< of >) er tussen tekenen
  • Zet 5 smurfen op het bord, omcirkel er 2, en zet er een pijl naar buiten toe bij.  Hoeveel is 5 eraf 2?
  • Zet 3 bolletjes op het bord, verplaats er 2 naar het linkervak (zelf te tekenen), hoeveel kunnen er nog naar het rechtervak?
  • Er staan 16 smurfen op het bord, in rijen van 4, hoeveel rijen heb ik dan?
  • Of omgekeerd: er staan 18 smurfen op het bord, in 3 rijen, hoeveel smurfen staan er per rij?

Vele mogelijkheden dus!!  Tijd om te proberen.

Download

Hulp nodig?

Subcategorieën